2012. november 10., szombat

Univerzális a brosúránk

A projekt részeként feladatunk volt, hogy készítsünk egy brosúrát, ami a projektünket mutatja be választott célközönségnek. Mi a szülőket szerettük volna megszólítani, ezért össze is ültünk mind a négyen, hogy kigondoljuk hogyan tudjuk ezt megvalósítani.

A cél eléréséhez szükségünk volt egy brosúra készítő programra, mert azt gondoltuk szebb lehet illetve időt is spórolunk ennek segítségével. A mybrochuremaker-re esett a választásunk. Egy regisztráció szükséges ahhoz, hogy elkezdjük gyártani az anyagunkat, ez viszonylag egyszerű volt, de mint később kiderült az első lépésekkor sok információt nem kaptunk arról, hogy milyen felhasználóként érdemes regisztrálni. Ez a kész fájl mentésekor lett fontos, de kis segítséggel megoldottuk a problémát.

A program több sablont is felkínál, rengeteg skin elérhető, illetve adott skinhez adott struktúra is tartozik. Ez nekem sokat segített abban, hogy milyen jellegű információt fontos szerepeltetni rajta, illetve keretet adott annak is, hogy miről mennyit írhatunk, így ne estünk túlzásokba.
Könnyedén lehet képeket beilleszteni, ezek méretét variálni. A szöveges részeknél sajnos a program nem tudta értelmezni a következő karaktereket: ö, ő, ü, ű. Viszont rajtunk nem lehet kifogni, először megpróbáltuk átfogalmazni mondandónkat úgy, hogy ezek a betűk ne szerepeljenek benne... :) Több kevesebb sikerrel. Aztán feladtuk a harcot és ékezet nélkül vittük be a szöveget. engem ez a mai napig frusztrál, de nem volt más lehetőségünk ilyen keretek között.

Egyetértettünk abban, hogy mindenképpen a szülőket szeretnénk megszólítani, hiszen a projektünk célja nem csak az, hogy a fiataloknak egy "segédeszközt" mutassunk be, hanem az is, hogy ebbe a folyamatba a szülőket is bevonjuk, nekik is segítséget kívánunk nyújtani abban, hogyan tudnak aktívan és hatékonyan részt venni gyermekeik időbeosztásának tervezésében illetve ennek tanításában.

Íme a kész termék:














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése