2012. november 11., vasárnap

Az IGAZI univerzális tervezés 1.

Hát igen, szeretjük az Apple-t...

node most még jobban !

Létrehoztak ugyanis egy iBook Author nevű szerkesztő programot, amivel kiadók, de akár hétköznapi tanárok is könnyedén tervezhetnek interaktív tananyagot. A legnyagyszerűbb a dologban, hogy a kész tananyagját mindenki felrakhatja az iTunes-ra is, így mi is könnyedén és INGYEN letölthetjük a más tanárok által már elkészített anyagokat. A szerkesztés igazán egyszerű (szerintem még könyebb, mint a SMARTprogrammal) hiszen a kész Word formátumú szövegeket csak be kell húzni a szerkesztő felületre és még csak újra begépelni sem kell. Könnyedén adható hozzá képgaléria, videók, 3D-s képek, de még összefoglaló tesztkérdések is, amik persze rögtön javítanak is. Itt találjátok a videót is hozzá.

Én az első nagy lelkesedésem után azt gondoltam, hogy ez mind szép, de nem Magyarországon, majd rákerestem az iTunes-on, hogy van e már valaki által készített magyar tananyag éééééés VAN !
Persze nem sok, de van és az szuper jó, fizikából.

Szerintem egy jól összeállított tananyag ilyen formában sokkal megkönnyítheti a diákok életét is (és a tanárét is) hiszen miközben otthon újra feldolgozza az anyagot is látja a videókat és magyarázatokat.

Az már csak egy remek plusz, hogy ha a diáknak saját iPadje van, akkor tanulni is könnyű számára, hiszen könnyedén tud fontos szöveget kijelölni az olvasmányból, ahhoz jegyzetet írni majd később csak a jegyzeteit is külön visszanézni az egyes kijelölt szövegekkel.

Természetesen az Apple figyel az akadálymentesítésre is és mindenki számára könnyen használhatóvá teszi ezen anyagokat 1-2 beépített alkalmazás segítségével, amiről majd a későbbiekben írok.



1 megjegyzés: