2012. november 10., szombat

újítások II.

Zsófi bejegyzéséhez csatlakozva én is egy-két újításról írok, amit a Google fejlesztett ki.
Már egy jó ideje elérhető a GoogleChrome telefonra tölthető verziója is. Ez biztosítja a GoogleVoiceSearch funkciót is, ami ugyan az elején még nem működött pontosan, a sok különböző emberhang miatt, ám a fejlesztésnek köszönhetően a saját hangunkra állíthatjuk be a keresőt. Ezzel egy teljesen személyre szabható funkciót kínál a Google, amely az univerzális tervezés fogalmát is tökéletesen kimeríti. Arról nem találtam információt, hogy ez az opció már magyar nyelven is elérhető e, de angolul már mindenképp és az amerikai cég ígérte is a többi nyelvre való kiterjesztését. Továbbá mivel a Google gondosan figyel az adatvédelem betartására bármikor lehetőségünk van törölni a Google Account-unkból a rögzített hangmintánkat.
A GoogleMaps funkciói közül fontos újítás, hogy a térképen már az offline routing is biztosított, azaz ahhoz, hogy megtervezzük az utunkat szükséges internet hozzáférés, ám ha út közben újra kell terveznünk már nem szükséges online lenni. A GoogleTéképekkel már több mint 100 város 3D-s nézete is elérhető.

Továbbá az itt elérhető videó az IndoorGoogleMaps kis összefoglalója, amely sok segítséget nyújthat épületeken belüli tájékozódáshoz, legyen az reptér, bevásárlóközpont, múzeum, kórház....
Ez egyelőre csak az USA-ban és Japánban elérhető, de reméljük mihamarabb biztosítják használatát Magyarországon is, mert rendkívül hasznosak lehetnek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése