2012. december 2., vasárnap

UniWebTerv

Így neveztük el az univerzális tervezést bemutató webináriumunkat. Tegnap kora délután összeült a csapat és nekiláttunk összerakni mindent, amit eddig megtudtunk, elolvastunk,tapasztaltunk és megkérdeztük, hogy webinárium formájában közzé tegyük.
A projektünk folyamatát egy hajót tematikában dolgoztuk fel prezi segítségével, amivel mindenki elégedett volt a végére, sikerült a projekt folyamatjellegét illetve a kérdőívezés eredményeit is összefoglalni benne.
A kész prezentációt többször végigpörgettük, elpróbáltuk a szinkront hozzá, próbáltuk felosztani a részeket. Közben egyre csinosabb lett a prezi is, de ekkor még nem sejtettük mi lesz ennek a vége. Egy igényes, jól strukturált, fantáziadús prezivel a kezünkben, a szinkronnal a szánkban nekiláttunk összehangolni a webináriumot.

Ehhez 2 programot néztünk meg (ustream, hangout) sajnos mindkettővel komoly problémáink adódtak. Ustreammel való próbálkozás során nem sikerült a webkamerát képernyő nézetre cserélni, Anna kutatómunkájának eredményeképpen kiderült, hogy ez csak egy másik program letöltésének segítségével sikerülhet. Multifunkcik lévén közben hangout próbálkozás is történt, de azt láttuk, hogy ez a program nem igazán alkalmas ilyen jellegű projekt megvalósítására, ugyanis a prezi képe teljesen elmosódik, túl kicsi, nem lehet rajta elolvasni semmit sem és felvétel közben a képernyő is szaggat. Az igényesen elkészített prezinket  pedig nem szerettük volna ezzel tönkretenni.
További ustreames próbálkozásunk eredménye az lett, hogy készült egy hangfelvétel, ami nem lejátszható illetve egy videofelvétel hang nélkül, ahol szintén teljesen szétesett a kép.

Így szombat este 8 órakor a csipetcsapat úgy döntött a webináriumot csak prezentáció formájában tudjuk hétfőn beadni, lesz ami lesz. A küzdelem fárasztó volt, problémamegoldásunk sokat fejlődött, de webináriumunk nem lett. :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése