2012. december 2., vasárnap

Ustream univerzális szempontból

"A 2007-ben indult Ustream.tv egy magyar startup vállalkozás - szolgáltatás (Start-up alatt olyan induló tudásintenzív vállalkozást értünk, amely kis tőke- és munkabefektetéssel is gyors növekedést produkál). Az oldalt két amerikai egykori honvéd, Brad Hunstable és John Ham, valamint egy magyar webfejlesztő, Fehér Gyula indította el. A cég nem csak annyiban kapcsolódik országunkhoz, hogy az egyik tulajdonos magyar a cégben, hanem azzal is, hogy a fő fejlesztői központja is Budapesten, a III. kerületi Graphisoft Parkban található." - mondja róla a wikipédia. Ezt tegnap még nem tudtuk amikor kipróbáltuk, de a felhasználók szempontjából azt gondolom nem ez a leglényegesebb információ, érdekességnek találó.


Az ismerkedés során az első benyomásom az volt a szolgáltatással kapcsolatban, hogy sokat mutat elsőre, de kevésbé informatív a használattal kapcsolatban. Közösen próbáltunk tájékozódni mit és hogyan tudunk a segítségével megvalósítani, mennyire használható egyáltalán a mi céljainkra (webinárium készítése)? Kezdetben úgy tűnt webcam segítségével és mikrofonnal egészen jól lehet videót rögzíteni. Mi azonban többre vágytunk, a képernyőképet szerettük volna láttatni a célközönséggel. Ez sajnos nem sikerült. Azonnal segítségért fordultunk, több oktató videót is találtunk a felhasználóktól, de egyik sem volt alapvetően informatív számunkra. Végül egy kiegészítő program segítségével sikerült összehangolni a dolgokat és úgy tűnt minden menni fog. (Ahhoz, hogy idáig eljussunk szükségünk volt 1,5 órára, angol nyelvtudásra.) Mégsem jártunk sikerrel... A hang és videó rögzítése nem sikerült, egyszer egyik, máskor másik működött csak. A beállítások abszolút nem voltak egyértelműek, visszamenőleg sem tudtuk kikövetkeztetni mit és mikor kell engedélyezni ahhoz, hogy meg tudjuk valósítani amit kitaláltunk.

Webcamos videó rögzítésre azonban az oktatófilmek alapján kifejezetten alkalmas szolgáltatás, de univerzálisnak nem mondanám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése