2012. szeptember 30., vasárnap

Google alkalmazások univerzálisra tervezve

Múlt héten egyre jobba beleástuk magunkat az univerzális tervezés rejtelmeibe, így született meg a végleges projekt témánk. A google alkalmazások univerzális jellegét fogjuk vizsgálni, illetve ezeknek a tanítási-tanulási folyamatba való beépíthetőségét, felhasználhatóságát tanulásban akadályozott és/vagy autizmus spektrum zavarral élő fiataloknál.

Az alkalmazások körét még jobban le kell szűkítenünk, hiszen mi kifejezetten a tanítási-tanulási folyamatokra szeretnénk koncentrálni, ehhez pedig olyan alkalmazásokat fogunk kiválasztani, amik a leghatékonyabban segíthetik a fiatalokat az új információk elsajátításában.
Kiemelt szempont lesz az, mennyire felhasználóbarát egy-egy alkalmazás, mennyire elérhető mindenki számára, (különösen tanulásban akadályozott fiatalok számára) illetve mennyire illeszthető egy-egy alkalmazás egy másikhoz.

Vizsgálatunk során szeretnénk felmérni azt, hogy a fiatalok milyen szinten vannak az alkalmazások használatát illetően, mennyire tudják azokat elképzelni tanulási folyamataikban.

Egyelőre itt tartunk, folyamatosan alakítjuk, tökéletesítjük és lépésről lépésre igyekszünk teljesíteni is projektünket.

1 megjegyzés:

  1. ez nagyon izgalmas, holnap éppen a Google szolgáltatásaival ismerkedünk majd :)
    Egy technikai javaslat a bloghoz: ha beállítjátok a beállításoknál az időzónát, akkor nem azt írja ki majd most (21.43-kor), hogy a pár perce írt bejegyzésetek 12.39-kor született :)

    VálaszTörlés